Vintergække weekend 19 og 20 februar 2022

Her byder vi igen velkommen til en weekend i vintergækkens tegn, men trods vintergækkerne…… vil drivhusene være fyldt med smukke helleborus i de fleste varianter.

Gerard Oud fra Holland kommer endnu engang til gartneriet med alle hans fantastiske Galanthus store som små, hvert år er der nye og spændende med – Husk det er muligt at sende en mail og bestille den ønskede galanthus og så afhente den i gartneriet i weekenden. Der er som de andre år også gode muligheder for at købe uden forudbestilling. 

Og som noget nyt i år kommer Jaap Hoogenbosch, der vil sælger af sine nye og spændende vintergækker samt specielle løgvækster.

Søren Kragh Sørensen, Lone Jørgensen, Ulf Siel (Sverige), Ib Nielsen samt Ejvind og Grethe  kommer alle også og sælger af deres fine og spændende vintergækker, og hvem der mere kommer, arbejder jeg stadig på, det er svært at få nogen fra udlandet til at love at komme under disse Corona tider, men så snart jeg har nyt, får I det at vide.

I år er vi så heldige at få besøgt af Gunnel Carlson og Elisabeth Svalin Gunnarsson, de vil fortælle om deres ”kærlighed” til Galanthus/vintergækker/snödroppar. De har i samarbejde forfattet en hel fantastisk bog om netop galanthus, i bogen fortæller de om galanthus samlere, hvordan forædling samt  deling foregår, hvor der er galanthussalg og sidst men ikke mindst mange smukke billeder. Der vil være mulighed for at se/købe bogen.
Foredraget vil være lørdag 19/2 2022  kl.11.30

KLIP ET GÆKKEBREV: Dette er lidt min egen passion, vores unger har altid fået gækkebreve fra min far, en skøn tradition mener jeg. Så i år vil der blive mulighed for at klippe et gækkebrev i Gartneriet i denne weekend, og det bliver under kyndig vejledning af KARIN HALD, som om lørdagen vil fortælle lidt omkring traditionen, samt give kyndig vejledning i at klippe et gækkebrev. Karin har et antal sakse med, men hvis der er mange der gerne vil klippe så husk en spids saks. Karin har skrevet flere bøger omkring det at klippe gækkebreve.

Der vil også være mulighed for at købe en kop kaffe, the, kage, sandwich, øl, vand eller et glas vin.

Arrangementet afholdes med forbehold for evt. nye Corona restriktioner.

EKSTRA: I DENNE WEEKEND ER DER ÅBENT I GARTNERIET FRA 10.00 – 16.00

Galanthus Treasure Island

Galanthus Diggory

Galanthus Franz Josef