Vintergække/Galanthus weekend

15 feb 2020
VINTERGÆKKE/GALANTHUS WEEKEND 2020
 

15 og 16 februar 2020 fra kl. 10.00 - 16.00.

Her byder vi igen velkommen til en weekend i vintergækkens tegn, men trods vintergækkerne ......vil drivhusene være fyldt med smukke helleborus i de fleste varianter.
 
Gerard Oud fra Holland kommer endnu engang til gartneriet med alle hans fantastiske Galanthus store som små, hvert år er der nye og spændende med - Husk det er muligt at sende en mail og bestille den ønskede galanthus og så afhente den i gartneriet i weekenden. Der er som de andre år også gode muligheder for at købe uden forudbestilling.  SNEEUWKLOKJESHOF BUCANEVE email: gerardoud@tele2.nl  Info: http://www.sneeuwklokjes.info/index_gb.asp

I år gentager vi succesen med besøg fra det velrenommerede Avon Bulbs fra England, der kommer for, at vise/sælge deres fine Galanthus. Gartneriets forædler Alan Street glæder sig til at komme og vise et udpluk af deres spændende løg. Her er det også muligt at bestille på/via deres hjemmeside Avon bulbs og afhente i weekenden, men også Allan har et stort udvalg med til salg, der ikke er bestilt. Deres hjemmeside: www.avonbulbs.co.uk og/eller e-mail til: chris@avonbulbs.co.uk      

Foredragsholderen til denne Galanthusweekend er Jørn T.Jensen, Tranbjerg. Jørn begyndte at samlevintergækker 1995, på det tidspunkt var der ikke megen viden om vintergækker, og de var svære at få fat i, det var kun de almindelige nivalis og galanthus elwesii, der var til salg i plantecentrene.
 

Jørn vil fortælle om den svære start med at finde viden i litteraturen, hvor man købte dem og om hans arbejde med at få vintergækken udbredt som have-plante. Så foredraget er om historien, dyrkningen, problemerne og glæden ved denne dejlige forårs-plante, samt lidt omkring andre spændende planter - de mange nye Eranthis hyemalis sorter, anemoner og andet der blomstre omkring marts og april måned.
 

KLIP ET GÆKKEBREV: Dette er lidt min egen passion, vores unger har altid fået gækkebreve fra min far, en skøn tradition mener jeg. Så i år vil der blive mulighed for at klippe et gækkebrev i Gartneriet i denne weekend, og det bliver under kyndig vejledning af KARIN HALD, som om lørdagen vil fortælle lidt omkring traditionen, samt give kyndig vejledning i at klippe et gækkebrev. Karin har et antal sakse med, men hvis der er mange der gerne vil klippe så husk en spids saks. Karin har skrevet flere bøger omkring det at klippe gækkebreve.

 
Der vil også være mulighed for at købe en kop kaffe, the, kage, sandwich, øl, vand eller et glas vin.
 

X

Din indkøbskurv er tom.