Helleborus Krydsninger

Der findes rigtig mange forskellige krydsninger indenfor helleborus, og der kommer hvert år nye til. Der bliver avlet efter holdbarhed, smukt og unikt løv, tidlig/sen blomstring og sidst men ikke mindst smukke blomster.

Generelt for de fleste krydsninger er at de er sterile, det betyder, de ikke danner frø, men vegetativt bliver de alle som regel nogle store og kraftige planter.

Den sidste nye krydsning (jeg er bevidst om..) er Ice Rose, den er fantastisk smuk, og det er den virkelig.... Den har meget mørke og kraftige blade, og fås med hvide, røde og mørkerøde blomster.

Anna's Red og Penny's Pink kom for nogle år siden, de har begge utrolig store flotte blomster, og så har de lange "røde" bladstilke og ligesom melerede store smukke blade.

Nigercors er en hybrid mellem niger og argutifolius, den er steril og kan kun formeres ved deling. Den blomstrer fra dec. til april/maj- og har en meget frodig og lang blomstring. De ”gamle” blomster visner ikke men skifter til grøn med tiden, men beholder deres smukke statur. Løvet er ligesom ”tandede” blade opdelt i tre minder meget om argutifolius. De har meget stærkt løv meget robust plante

Vækst og pasning: Planterne bliver ca. 35cm. De trives bedst i halvskygge i fugtig og næringsrig jord.

Det bliver en fantastisk stor og smuk plante som derfor egner sig rigtig godt til/som bunddække - der skal kun bruges 3 planter pr. m^2.

H. Nigercors egner sig også rigtig godt til krukker.  

De er stedsegrønne og passer sig selv, men fjern gamle/døde blade og eller stængler efter blomstring. 

Planterne her vil enten være med knopper/blomster eller blomstre den kommende sæson.

 

X

Din indkøbskurv er tom.